Build trunk
hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
347 Hozzászólások 0

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Tisztelt Szakértő! Civil szervezetünk a GINOP-535 uniós pályázat keretében ingyenes tájékoztató workshopokat szervez melyen üdítőt, kávét, aprósüteményt biztosít a résztvevők részére. Az szja-törvény 1. számú mellékletében van egy pont, mely értelmezésünk szerint felment a természetbeni juttatás szja- és járulékkötelezettsége alól. Mellékelem az ide vonatkozó pontot: „4.27. * a kifizető által független félnek biztosított olyan szolgáltatás, amelynek forrása az Európai Unió intézménye által meghirdetett pályázat alapján az Európai Unió valamely pénzügyi alapja vagy az Európai Unió valamely pénzügyi alapja és az államháztartás valamely alrendszerének költségvetése terhére elnyert támogatás, feltéve, hogy a szolgáltatás nem minősül a magánszemély tevékenysége ellenértékének” Kérdésünk: jól értelmezzük-e az ide vonatkozó pontot. Amennyiben nem, milyen adó és járulék terheli ezen juttatást. Köszönettel.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X