Build trunk
hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
271 Hozzászólások 0

Efo és tajszám

Tisztelt Szakértő! Több itteni cikkben is azt olvastam, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentéséhez nem kell tajszám. Azt szeretném kérdezni, mi alapján történt ennek megállapítása? 11. § 28 (1) Egyszerűsített foglalkoztatás esetén a munkáltató köteles az illetékes elsőfokú állami adóhatóságnak a munkavégzés megkezdése előtt bejelenteni a (2) bekezdés szerinti adatokat. A munkáltató bejelentési kötelezettségét a) elektronikus azonosítását követő elektronikus kapcsolattartás útján, vagy b) országos telefonos ügyfélszolgálaton keresztül telefonon teljesíti. (2) A munkáltató bejelentési kötelezettségét az (1) bekezdésben meghatározott módon, az egyszerűsített foglalkoztatás céljából létesített munkaviszonyra vonatkozó alábbi adatok közlésével teljesíti: a) a munkavállaló neve, b) a munkáltató adószáma, c) a munkavállaló adóazonosító jele és társadalombiztosítási azonosító jele, d) az egyszerűsített foglalkoztatás 1. § (1) bekezdés szerinti jellege, e) a munkaviszony napjainak száma. És nem csupán most, hanem a Közlönyállapotban is szerepelt ez, csak tajszámként. Valami logikus oka mégis kell, hogy legyen, hogy ez a válasz. Saját magunk miatt kérdezzük tehát azt, hogy mire hivatkozva lehet tajszám nélkül bejelenteni egyszerűsített foglalkoztatást? Köszönettel!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X