Build trunk
hirdetés
További témák
261 Hozzászólások 0

Megváltozott munkaképesség

Egy kft.-ben három tulajdonos van, az egyik nyugdíjas ügyvezető, a másik nyugdíjas munkaviszonyban dolgozik, a harmadik tulajdonos munkaviszonyban dolgozik, mint lakatos. A harmadik tulajdonosnak 2022.05.31-én lejár a 265 nap táppénze, és igénylést nyújt be 06.01-jével ellátásra (az egészségi állapota 30%-os, ezt állapították meg a komplex minősítésen). A korábban benyújtott kérelmet elutasították azzal, hogy még betegállományba van, addig kap táppénzt. 06.01-jével a munkáltató elfogadta a munkavállaló fizetés nélküli szabadságra vonatkozó kérelmét. Kérdésem, hogy mivel ő a kft.-ben 33%-ban tulajdonos, nem kell neki megszüntetnie a tulajdonosi viszonyát, hiszen nem kap a cégből 06.01-jével semmit sem, mert fizetés nélküli szabadságra kérte magát a biztosítás szüneteltetéséhez? A továbbiakban a dolgozó maga fizet egészségügyi szolgáltatási járulékot, amíg irodai munkába nem tud visszamenni a cégéhez.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X