Build trunk
hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
156 Hozzászólások 0

Jövedelem devizában

Tisztelt Adószakértő! A munkaszerződés euró bruttó fizetést köt ki, külföldi munkavégzéssel, mely várhatóan a 182 napot nem fogja meghaladni. Több kérdés vetődött fel: - jogszerű-e az EUR-ban történő megállapodás? - Az Mt.-ben mit jelent a "tartós" külföldi munkavégzés? - ha a munkavállaló például heti 2-3 napot külföldön dolgozik a többit itthon, akkor jogosult-e napidíjra? Helyes az a megoldás, hogy a munkaszerződésben rögzítve van a külföldi munkavégzés ténye (változó arányban) és a munkabére e szerint került megállapításra a munkaszerződésben, ezen kívül napidíj nem kerül számfejtésre? - a munkabérét és levonandó járulékot a kifizetést megelőző hó 15. napján érvényes árfolyamon kell számfejteni? (korábbi cikkben napi MNB árfolyamot is olvastam, de lehet ez csak a nettó bér utalásra vonatkozik?) - EUR munkabér megállapodásnál a nettó UTALANDÓ bér számítása úgy történik, hogy a bruttó euróból levonásra kerülnek a magyar adók (15,18,5%) és az így számított nettó euró kerül utalásra a cég eurós bankszámlájáról a munkavállaló eurós bankszámlára, függetlenül a számfejtett forintos nettó bértől, vagy a számfejtett bruttó forintos munkabér nettóban kimutatott forint összegét kell valamilyen árfolyamon visszaszámolni euróba? Ha ez utóbbi, akkor milyen árfolyamon? Válaszukat előre is megköszönve


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X