Build trunk
hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
586 Hozzászólások 0

Reklámozási céllal ingyenesen átadott sörök járulékai

Tisztelt Szakértő! Sörgyártással foglalkozik a cég. Vevőkör szélesítése érdekében reklámozási céllal „ingyen” adnak át termékeket. Fontos, hogy az átadott termékek nem minősülnek termékmintának, pontosan ugyanazok a sörök, amelyeket értékesítenek. 3 eset fordul elő: 1. Másik vállalkozás számára adják át (étterem, bár, bolt). 2. Magánszemélyeknek alkalomszerűen (nem munkavállalók részére). 3. Rendezvényeken támogatóként jelenik meg a sörüzem, ahol a csapolt sört biztosítja. A rendezvényt egy másik vállalkozás vagy önkormányzat szervezi, akivel szerződnek A vállalkozás ügyvezető nyilatkozat alapján piaci értékkel ellátott analitikus nyilvántartást vezet az ingyenesen átadott termékekről. A vállalkozás egy értékesítő dolgozója felveszi a raktárból a terméket, amelyről a nevére kiállításra kerül egy szállítólevél. Az első esetnél a termék átadását egy „kézi szállítólevél” kiállításával ismerteti el az átvevő vállalkozással. A szállítólevélen feltüntetésre kerül, hogy „promóciós” célból történt az átadás. Az átadáskor a harmadik esetnél is kiállításra kerül egy szállítólevél. A második esetnél „értelemszerűen” nem adnak kézi szállítólevelet minden egyes magánszemélynek, akinek reklámozási céllal átadnak 1–1 db sört. Az szja-törvény 2. § (1) bekezdése alapján helyes-e az értelmezésem, hogy a fentebb leírt 3 eset közül csak a második esetnél merül fel szja- és szochofizetési kötelezettség (egyes meghatározott juttatásnak minősül)? Hogyan történik a fentebb leírt 3 eset kontírozása? Köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X