Build trunk
hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
498 Hozzászólások 0

Nyugdíj és rokkantsági ellátás

Tisztelt Szakértő! Ügyfelemnek 40 órás munkaviszonya van, mellette katás egyéni vállalkozó, valamint egy kft. 50 százalékos tulajdonosa (ügyvezető is). 2021. 02. 17-étől a munkaviszonyára tekintettel táppénzen van. (A vállalkozás utáni járulékot folyamatosan fizette.) Lassan letelik az 1 év táppénzes állomány, és felmerült a leszázalékolás esete is. 1962-es születésű (2 év bányászkedvezménnyel). Kérdésem, ha kezdeményezi a leszázalékolást az igény beadásának pillanatában (meg kell szüntetni a munkaviszonyát, katás vállalkozását és a kft.-ben a tulajdonosi és ügyvezetői mivoltát is. Nem lehet semmilyen biztosítási jogviszonya? Másik kérdésem ki lehet-e számoltatni a nyugdíjat a jelenlegi állás alapján, és azt rögzíttetni, hogy a nyugdíjba vonulás (2025 év) idején ezt az összeget kapja. Köszönöm válaszát!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

 
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
Miért érdemes használnia az adózóna.hu-t?
Kipróbálom most
Bezár

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X